Rižota z endivijo, tunino in svežim peteršiljem
SESTAVINE
za 4 osebe
3 konzerve Rio Mare Leggero tunine 60g
200g mešanice divjega in belega riža
1 sveža kumarica
300g paradižnikov v grozdu
½ sladke rdeče čebule
50g ekstra deviškega oljčnega olja
sol
nekaj listov vinske trte za serviranje
3 konzerve Rio Mare Leggero tunine 60g
200g mešanice divjega in belega riža
1 sveža kumarica
300g paradižnikov v grozdu
½ sladke rdeče čebule
50g ekstra deviškega oljčnega olja
sol
nekaj listov vinske trte za serviranje
Stampa Ricetta
1. Kuhajte riž v vreli soljeni vodi približno 15 minut.
2. Operite paradižnike in vsakega izmed njih narežite na 4 enake dele, olupite kumarico in jo narežite na tanke rezine, na tanko narežite tudi čebulo.
3. Paradižnike postavite v skledo, začinite z oljem in soljo, dodajte dobro odcejen kuhan riž, čebulo, kumarico in tunino.
4. Previdno premešajte sestavine in postrezite na listih vinske trte, ki ste jih predhodno dobro oprali in posušili.