Riž s sladko-kislo zelenjavo in skušo na žaru
SESTAVINE
za 4 osebe
4 konzerve skuše na žaru Rio Mare v ekstra deviškem oljčnem olju 120 g
200 g basmati riža
2 bučki
2 korenčka
1 rdeča čebula
1 rumena paprika
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj vejic timijana
sol in poper po okusu
4 konzerve skuše na žaru Rio Mare v ekstra deviškem oljčnem olju 120 g
200 g basmati riža
2 bučki
2 korenčka
1 rdeča čebula
1 rumena paprika
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj vejic timijana
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. V srednje velikem loncu zavremo vodo in solimo šele, ko voda zavre. Dodamo riž, kuhamo, dokler ni pripravljen, in nato odcedimo.
2. Medtem pa vso oprano in olupljeno zelenjavo narežemo na majhne koščke. Zelenjavo podušimo v ponvi s prevleko proti sprijemanju skupaj z oljčnim oljem in vejicami timijana. Večkrat premešamo, dokler zelenjava ni mehka in zlato-rjave barve. Začinimo s soljo in poprom, dodamo kuhan riž in nad ognjem mešamo še eno minuto.
3. Vroč riž obložite s fileji skuše na žaru ter okrasite s svežim timijanom.