Rahla palačinka s tunino, mlado čebulo in mocarelo

SESTAVINE

za 4 osebe
300 g mocarele
6 jajc
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
2 jušni žlici naribanega parmezana
šopek peteršilja
2 mladi čebuli
nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja
sol
poper

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Sesekljano mlado čebulo prepražite na oljčnem olju v neoprijemljivi posodi.

    2. Sesekljajte peteršilj in ga v posodi dobro zmešajte z jajci, ščepom soli in poprom. Dodajte praženo čebulo.

    3. Mocarele narežite na srednje velike kocke. V neoprijemljivi ponvi segretje malo olja, nato v ponev vlijte pripravljeno zmes za palačinko. Palačinko pecite dokler ni lepo zapečena.

    4. Na palačinko zložite mocarelo in kose odcejene tunine. Pecite nekaj minut na nizkem ognju, da se mocarela raztopi in rahlo zapeče. Palačinko prepognite na pol in servirajte še toplo.

    NAMIG: Namesto 1 velike palačinke poskusite speči 4 manjše.

Najbolj priljubljeni recepti