Proseni polpeti s šparglji, jogurtom in tunino


SESTAVINE
3 x konzerva Rio Mare tunine Natura 56g
150g kuhane prosene kaše
2 jajci
1/3 čajne žličke soli
5 žlic drobtin
1 žlica moke
šopek svežega drobnjaka
4 šparglji
1 žlica grškega jogurta za polpete + 6–8 čajnih žličk za okras
Stampa Ricetta

1. Proseno kašo skuhamo v soljenem kropu. Šparglje 4 minute kuhamo v vrelem kropu, nato jih odcedimo in ohladimo. Cvetove špargljev prihranimo za okras.
2. Kašo in šparglje zmešamo z jajci, drobtinami, žlico grškega jogurta, moko, soljo, 1/4 tunine in oblikujemo polpete.
3. Popečemo jih do zlate barve in serviramo z jogurtom, tunino, cvetovi špargljev in sesekljanim drobnjakom.
Proseni polpeti s šparglji, jogurtom in tunino so hitra in preprosta jed za zdravo kosilo, prigrizek ali večerjo. Vsebujejo tunino Rio Mare Natura, ki je okusna in kompaktna tunina v lastnem soku z le kapljico vode. Polpeti so slastni topli in tudi hladni, tako da jih brez težav pripravite vnaprej. So tudi odličen prigrizek, če želite navdušiti goste – v tem primeru oblikujte manjše polpete, ki so primerni za dva grižljaja.
Dober tek!