Praženi špageti s tunino in paradižnikom

SESTAVINE

za 4 osebe
350 g špagetov
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
350 g češnjevih paradižnikov
1 strok česna
1 rezina feferona
30 ml oljčnega olja
nekaj lističev bazilike
sol

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Paradižnik prerežite na pol, lističe bazilike sesekljajte, strok česna narežite na tanke rezine in odcedite tunino.

    2. V veliki posodi zavrite vodo, jo osolite in v njej skuhajte špagete.

    3. V veliki ponvi na olju popražite česen in rezino feferona, dodajte paradižnik in sesekljano baziliko ter kuhajte minuto ali dve.

    4. Špagete odcedite in jih stresite v ponev k omaki. Dobro premešajte, odstranite z ognja, dodajte tunino in takoj postrezite.

Najbolj priljubljeni recepti