Praženi špageti s tunino in paradižnikom
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g špagetov
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
350 g češnjevih paradižnikov
1 strok česna
1 rezina feferona
30 ml oljčnega olja
nekaj lističev bazilike
sol
350 g špagetov
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
350 g češnjevih paradižnikov
1 strok česna
1 rezina feferona
30 ml oljčnega olja
nekaj lističev bazilike
sol
Stampa Ricetta
1. Paradižnik prerežite na pol, lističe bazilike sesekljajte, strok česna narežite na tanke rezine in odcedite tunino.
2. V veliki posodi zavrite vodo, jo osolite in v njej skuhajte špagete.
3. V veliki ponvi na olju popražite česen in rezino feferona, dodajte paradižnik in sesekljano baziliko ter kuhajte minuto ali dve.
4. Špagete odcedite in jih stresite v ponev k omaki. Dobro premešajte, odstranite z ognja, dodajte tunino in takoj postrezite.