Polpete iz tunine in skute s papriko
SESTAVINE
za 4 osebe
2 x 160 g konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju
150 g sveže skute
2 žlici naribanega parmezana
šop peteršilja
1 jajce
krušne drobtine
oljčno olje
2 sladki papriki (rumena in rdeča)
nekaj črnih oliv
1 strok česna
sol
poper
2 x 160 g konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju
150 g sveže skute
2 žlici naribanega parmezana
šop peteršilja
1 jajce
krušne drobtine
oljčno olje
2 sladki papriki (rumena in rdeča)
nekaj črnih oliv
1 strok česna
sol
poper
Stampa Ricetta
1. Papriki pecite približno 30 minut v pečici ogreti na 240⁰C. Občasno obrnite, da se lupina lepo popraži. Odstranite pecelj in semena, olupite kožo, narežite na trakove in začinite s ščepom sesekljanega peteršilja, na rezine narezanega česna, malo olja in soli ter dodajte olive.
2. Tunino odcedite in dajte v skledo skupaj s skuto, parmezanom, jajcem, sesekljanim peteršiljem, krušnimi drobtinami, solite in popoprajte ter dobro premešajte.
3. Iz zmesi oblikujte polpete. Povaljajte jih v krušnih drobtinah in ocvrite v vrelem olju. Postrezite skupaj s paprikami.