Polnozrnate bombete s tunino in jajčno solato
SESTAVINE
za 2 osebi
2 konzervi Rio Mare tunine Natura
2 polnozrnati bombeti
2–3 žlice oljčnega olja
2 žlici albuminske skute ali rikote
1 žlica kisle smetane
sol po okusu
1–2 žlici svetlega balzamičnega kisa
2 vejici peteršilja
3 manjša kuhana jajca
2 konzervi Rio Mare tunine Natura
2 polnozrnati bombeti
2–3 žlice oljčnega olja
2 žlici albuminske skute ali rikote
1 žlica kisle smetane
sol po okusu
1–2 žlici svetlega balzamičnega kisa
2 vejici peteršilja
3 manjša kuhana jajca
Stampa Ricetta
1. Bombeti na tanko premažemo z oljčnim oljem in za 15–20 minut postavimo v pečico, segreto na 160 °C. Med peko ju obrnemo, da se na obeh straneh hrustljavo zapečeta.
2. Kuhana jajca narežemo na manjše koščke. Skuto, kislo smetano, kis, sol in na drobno narezan peteršilj dobro premešamo. V omako dodamo jajca in tunino, da dobimo gosto kremno solato.
3. Ohlajene hrustljave bombete nadevamo s solato.