Polentine rezine z namazom Rio Mare Paté, rukolo in poširanim jajcem
SESTAVINE
za 2 osebi
Sestavine za polento:
400 ml mleka
100 g polente
1/2 čajne žličke soli
3 žlice sveže naribanega parmezana
Ostale sestavine:
6 jajc
1 x Rio Mare Paté tunin namaz z limoninim sokom
dve pesti sveže mlade rukole
2 žlici kisa
1 žlica oljčnega olja
črni poper, sol
Sestavine za polento:
400 ml mleka
100 g polente
1/2 čajne žličke soli
3 žlice sveže naribanega parmezana
Ostale sestavine:
6 jajc
1 x Rio Mare Paté tunin namaz z limoninim sokom
dve pesti sveže mlade rukole
2 žlici kisa
1 žlica oljčnega olja
črni poper, sol
Stampa Ricetta
1. Mleko solimo in ga segrevamo do točke tik pred vretjem. Vanj vkuhamo polento, ki jo kuhamo, dokler se ne zgosti. Takrat vmešamo parmezan in jo prelijemo v štirikoten pekač, obložen s papirjem za peko.
2. Polento v pekaču ohladimo in ohlajeno zrežemo na kocke ali kroge. Rukolo zmešamo s ščepom soli, kisom in oljem. Polentine rezine namažemo s Patéjem. Nanj naložimo začinjeno rukolo in na vrh položimo poširano jajce.
3. Po vrhu popopramo z grobo mletim črnim poprom in takoj postrežemo.