Pita s tunino
SESTAVINE
za 4 osebe:
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
1 zavoj pripravljenega okroglega listnatega testa
150 g naribanega ementalca
40 g naribanega parmezana
100 ml sveže smetane
3 jajca
1 vejica peteršilja
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
1 zavoj pripravljenega okroglega listnatega testa
150 g naribanega ementalca
40 g naribanega parmezana
100 ml sveže smetane
3 jajca
1 vejica peteršilja
Stampa Ricetta
1. Pečico segrejemo na 200 °C in z aluminijasto folijo obložimo pekač za pite, premera 24 cm. Testo nežno položimo v pekač. Dobro ga potisnemo ob robove, nato pa dno prebodemo z vilicami. Testo pečemo približno 15 minut, dokler ne postane suho, vendar ne zapečeno.
2. V skledi z metlico dobro premešamo jajca in smetano. Dodamo odcejene koščke tunine, sir in nasekljan peteršilj. Ponovno premešamo z metlico in mešanico prelijemo po rahlo pečenem testu. Pekač s testom znova položimo v pečico in pečemo, dokler ni površina puhasta in zlato rumena. Pito si lahko privoščimo vročo ali ohlajeno na sobno temperaturo.