Pire iz boba s fileji skuše na žaru in praženimi češnjevimi paradižniki
SESTAVINE
4 pločevinke Rio Mare filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju 120 g
250 g posušenega oluščenega boba
150 g paradižnika Datterino
1 lovorov list
1 strok česna
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
Malo origana
Sol in poper po okusu
Nekaj listov bazilike
Stampa Ricetta
1. Bob operite v skledi z veliko vode, dobro ga splaknite in pretresite v posodo z lovorovim listom. Lonec napolnite z vodo (toliko, da prekrije bob) in jo zavrite. Ko voda zavre, poberite peno s površine in kuhajte na nizkem ognju vsaj eno uro.
2. V ponvi z oljčnim oljem popražite sesekljan česen, da zlato porjavi. Dodajte na polovice narezan češnjev paradižnik in ga nekaj minut pražite. Začinite s soljo, baziliko in origanom. Umaknite ponev s kuhalne plošče.
3. S kuhalne plošče umaknite posodo z bobom, ki je zdaj že skoraj razpadel, in ga dobro pretlačite z vilicami. Posolite.
4. Pire z bobom razporedite na štiri krožnike, dodajte fileje skuše na žaru, na koncu pa še češnjeve paradižnike. Po vrhu potresite malo sveže mletega popra.