Pica s tunino, rdečo čebulo in češnjevimi paradižniki


SESTAVINE
za 1 pico
500 g testa za pico
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju s pekočo papriko 80 g
1 rdeča čebula
300 g mocarele
200 g češnjevega paradižnika
60 g ekstra deviškega oljčnega olja
1 žlica origana
Manjši šopek bazilike
500 g testa za pico
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju s pekočo papriko 80 g
1 rdeča čebula
300 g mocarele
200 g češnjevega paradižnika
60 g ekstra deviškega oljčnega olja
1 žlica origana
Manjši šopek bazilike
Stampa Ricetta

1. Pečico segrejte na 210 °C in narežite mocarelo na kocke.
2. Naoljite pekač za pico, nanj položite testo in ga s prsti razporedite do robov pekača. S čopičem testo na rahlo namažite z oljčnim oljem.
3. Češnjeve paradižnike narežite na četrtine in jih razporedite po testu. Na tanko narežite čebulo, jo dodajte paradižnikom in po vrhu potresite še mocarelo. Začinite s ščepcem soli ter dodajte še origano in izdatno pokapajte z oljem.
4. Pico pecite v segreti pečici približno 25 minut. Nekaj minut pred koncem pečenja dodajte še tunino. Tako se bodo okusi premešali, ne da bi se tunina izsušila. Vzemite pico iz pečice, jo okrasite z baziliko in postrezite.