Pečene samose nadevane s tunino solato


SESTAVINE
za 2 osebi
2-3 konzerve Rio Mare Insalatissime 160g po želji
2 večji tortilji
2 žlici moke
5-7 žlic vode (do goste lepljive teksture)
1 žlica oljčnega olja
3-4 čajne žličke kisle smetane + za pomako
Sestavine za guacamole:
1 avokado
1-2 žlici limoninega soka
1/4 čajne žličke suhega ali zrnastega česna
1/3 čajne žličke čili omake
sol po okusu
2-3 konzerve Rio Mare Insalatissime 160g po želji
2 večji tortilji
2 žlici moke
5-7 žlic vode (do goste lepljive teksture)
1 žlica oljčnega olja
3-4 čajne žličke kisle smetane + za pomako
Sestavine za guacamole:
1 avokado
1-2 žlici limoninega soka
1/4 čajne žličke suhega ali zrnastega česna
1/3 čajne žličke čili omake
sol po okusu
Stampa Ricetta

1. Moko in vodo z vilico zmešamo, da dobimo lepljivo gosto teksturo.
2. Tortilje razdelimo na štiri dele. Vsak del zvijemo, kot razvidno na sliki, in rob namažemo z moknatim "lepilom". Sprimemo skupaj in položimo na papir za peko. Premažemo z oljem in položimo v segreto pečico na 200°C približno 3-5 minut, da se tortilje nežno obarvajo.
3. Vse sestavine za guacamole z vilico pretlačimo in premešamo.
4. Pečene tortiljine zvitke ohladimo. Nato dodamo malo kisle smetane in nadevamo s solato po izbiri.
5. Zraven postrežemo pripravljen guacamole.