Parmezanove fritule nadevane z Rio Mare Paté


SESTAVINE
za cca. 30 manjših mišk
Rio Mare Paté namazi - po okusu
1 lonček ali 180 g navadnega jogurta
2 lončka ali 200 g moke
1 večje jajce
1/2 čajne žličke soli in česna v prahu
2 polni pesti parmezana
1/2 vrečke pecilnega praška
majonezo z dodanim česnom v prahu za preliv – opcijsko
Rio Mare Paté namazi - po okusu
1 lonček ali 180 g navadnega jogurta
2 lončka ali 200 g moke
1 večje jajce
1/2 čajne žličke soli in česna v prahu
2 polni pesti parmezana
1/2 vrečke pecilnega praška
majonezo z dodanim česnom v prahu za preliv – opcijsko
Stampa Ricetta

1. V posodo dodamo jogurt, jajce, sol in česen ter premešamo. K moki vmešamo pecilni prašek. Moko in parmezan na hitro vmešamo k jogurtu z jajcem, da dobimo enotno zmes.
2. Zmes pustimo počivati 10-15 minut. Medtem segrejemo olje. Naj bo segreto na stopnji 6-7/9.
3. Z dvema čajnima žličkama v segreto olje polagamo žličke zmesi. Cvremo jih do zlato rjave barve.
4. Miške nadevamo z Rio Mare Paté namazom in prelijemo s česnovo majonezo.