Paradižnikova juha s tunino
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
5 rezin kruha (ne ravno svežega)
5 zrelih paradižnikov
1 strok česna
1 majhna čebula
veliko bazilike
40g sončničnega olja
sol
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
5 rezin kruha (ne ravno svežega)
5 zrelih paradižnikov
1 strok česna
1 majhna čebula
veliko bazilike
40g sončničnega olja
sol
Stampa Ricetta
1. Kruh zrežite na manjše koščke, narežite čebulo in česnik ter ju v ponvi skupaj z 30g olja popecite, da porjavijo, dodajte kruh in pustite par minut, da vsrka okuse. Dodajte olupljene in na koščke narezane paradižnike.
2. Začinite s soljo, dodajte 1 kozarec vode in vse skupaj kuhajte približno 20 minut.
3. Paradižnikovo mešanico razporedite v 4 posodice, dodajte narezano baziliko in odcejeno ter razkosano tunino. Koščke tunine postavite v sredino posodic, in pokapajte z malo preostalega olja ter ščepcem popra. Jed lahko uživate toplo ali mrzlo.