Paradižniki, polnjeni z rižem in tunino s pekočo papriko


SESTAVINE
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju s pekočo papriko 80 g
8 paradižnikov
200 g riža vialone nano
40 g naribanega sira pekorino
1 strok česna
Šop listov bazilike
Manjši šopek peteršilja
Nekaj listov mete
Ščepec origana
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol po okusu
Stampa Ricetta

1. Operite paradižnik, odrežite vrhove in jih shranite. Izdolbite meso paradižnika, izdolbene paradižnike začinite s soljo in jih obrnite, da se odcedijo.
2. Segrejte pečico na 200 °C. V večjem loncu z vrelo vodo skuhajte riž »al dente« in ga odcedite.
3. V ponvi z oljčnim oljem popražite na polovice narezane stroke česna. Dodajte na grobo sesekljano meso paradižnika in nekaj minut dušite.
4. Sesekljajte vsa sveža zelišča, dodajte jih kuhanim paradižnikom in začinite s soljo. Dodajte origano, odcejeno tunino in riž ter dobro premešajte.
5. Z mešanico napolnite paradižnike, dodajte nariban sir pekorino in pokrijte s shranjenimi vrhovi paradižnikov. Na paradižnike kanite nekaj olja in jih pecite v segreti pečici približno 15 minut.