Omleta s tunino in čebulo
SESTAVINE
2 konzervi tunine Rio Mare v oljčnem olju 160 g
5 jajc
2 sladki beli čebuli ali 3 mlade čebule
manjši šopek peteršilja
2 žlici naribanega parmezana
1 lovorov list
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Operemo in drobno nasekljamo čebulo. Čebulo damo v ponev s prevleko proti sprijemanju, skupaj z lovorovim listom, 30 g oljčnega olja ter ščepcem soli in popra. Pokrijemo s pokrovko in pražimo na srednje močnem ognju, pogosto premešamo, dokler čebula ne postane mehka in postekleni, vendar ne sme postati rjava.
2. Nasekljamo peteršilj in odstranimo lovorov list iz čebule. V posodi stepemo jajca s parmezanom in ščepcem soli.
3. Jajcem dodamo dobro odcejeno tunino v koščkih, peteršilj in čebulo.
4. V ponvi s prevleko proti sprijemanju in s premerom 24 cm segrejemo nekaj kapljic oljčnega olja. Ko je ponev vroča, dodamo stepeno jajčno zmes in rahlo premešamo z vilicami, da se enakomerno peče. Ko je zmes videti, kot da se je strdila, jo obrnemo in pečemo še na drugi strani. Po potrebi pokrijemo s pokrovko.