Nadevane polente z lososom in muškatno bučo


SESTAVINE
za 6 kosov
Sestavine za polento
100 g polente
500 ml mleka
1 pest parmezana
2/3 čajne žličke soli
Sestavine za nadev
6 žlic Rio Mare Paté namaza z lososom
1 manjša muškatna bučka
2-3 žlice oljčnega olja
sol, poper in sladka paprika v prahu
3 vejice rožmarina
30-40 g mladega sira
6-8 orehovih jedrc
Sestavine za polento
100 g polente
500 ml mleka
1 pest parmezana
2/3 čajne žličke soli
Sestavine za nadev
6 žlic Rio Mare Paté namaza z lososom
1 manjša muškatna bučka
2-3 žlice oljčnega olja
sol, poper in sladka paprika v prahu
3 vejice rožmarina
30-40 g mladega sira
6-8 orehovih jedrc
Stampa Ricetta

1. Mleko segrejemo in dodamo sol. Vkuhamo polento in jo mešamo, da se skuha. Dodamo parmezan in rožmarin. Vlijemo v pekač obložen s folijo za živila ter počakamo, da se ohladi.
2. Muškatno bučko olupimo in narežemo na manjše koščke. Zmešamo z oljem, soljo, poprom, sladko papriko ter rožmarinovimi vejicami. Položimo na papir za peko in naprej v segreto pečico na 180 °C za 45 minut. Med peko večkrat pomešamo.
3. Iz polente izrežemo kroge. Dodamo Rio Mare Paté namaz z lososom, nato nadrobljen sir in nadevamo s pečeno bučko.
4. Potresemo z grobo narezanimi orehi in kakšno vejico rožmarina za okras.