Nadevane cukini bučke s tunino


SESTAVINE
za 1 ali 2 osebi
3 konzerve tunine Rio Mare Natura
3 manjše bučke
6 čajnih žličk rikote
1–2 manjša paradižnika
ščepec origana
6 čajnih žličk naribane mocarele
1 žlica naribanega parmezana
3 konzerve tunine Rio Mare Natura
3 manjše bučke
6 čajnih žličk rikote
1–2 manjša paradižnika
ščepec origana
6 čajnih žličk naribane mocarele
1 žlica naribanega parmezana
Stampa Ricetta

1. Bučke razpolovimo in izdolbemo. Izdolben del bučk na drobno narežemo, posolimo in popopramo. Naribano mocarelo in parmezan zmešamo.
2. V bučke namažemo rikoto. Na rikoto razporedimo drobno narezan paradižnik in drobno narezane bučke. Potresemo z origanom in nadevamo s tunino. Po vrhu potresemo s sirom in za 10 minut položimo v pečico, segreto na 200 °C.
3. Takoj postrežemo kot samostojen obrok ali prilogo.