Mini mafini z rdečo čebulo in Rio Mare Paté namazom z lososom
SESTAVINE
za 12 mafinov
2 Rio Mare Paté namaza z lososom 100 g
120 g moke
1 jajce
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
60 ml mleka
20 g naribanega parmezana
1 rdeča čebula
1/2 vrečke instantnega kvasa za slano pecivo
Sol
Vejica timijana
2 Rio Mare Paté namaza z lososom 100 g
120 g moke
1 jajce
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
60 ml mleka
20 g naribanega parmezana
1 rdeča čebula
1/2 vrečke instantnega kvasa za slano pecivo
Sol
Vejica timijana
Stampa Ricetta
1. Sesekljajte čebulo in jo popražite v ponvi z oljčnim oljem. Dodajte ščepec soli in timijan.
2. V skledi z električnim stepalnikom stepite jajce in počasi vlivajte mleko. Dodajte moko, kvas in parmezan ter stepajte še približno eno minuto. Začinite s soljo po okusu, dodajte oljčno olje in popraženo čebulo.
3. Mešanico vlijte v 12 rahlo naoljenih in pomokanih silikonskih modelov ter pecite v segreti pečici pri 180 °C 12 minut oziroma dokler mafini ne narastejo in porjavijo.
4. Mafine pustite, da se ohladijo. Nato jih odstranite iz modelov, jih bogato okrasite s Paté namazom z lososom Rio Mare in postavite na pladenj.