Mini mafini s parmezanom z Rio Mare Paté namazom s tunino


SESTAVINE
za 12 mafinov
2 Rio Mare Paté namaza s tunino 100 g
120 g moke
1 jajce
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
60 ml mleka
40 g naribanega parmezana
1/2 vrečke instantnega kvasa za slano pecivo
Sol in poper
2 Rio Mare Paté namaza s tunino 100 g
120 g moke
1 jajce
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
60 ml mleka
40 g naribanega parmezana
1/2 vrečke instantnega kvasa za slano pecivo
Sol in poper
Stampa Ricetta

1. V skledi z električnim stepalnikom stepite jajce in počasi vlivajte mleko. Dodajte moko, kvas in parmezan ter stepajte še približno eno minuto. Začinite s soljo po okusu, dodajte oljčno olje in velikodušno popoprajte.
2. Mešanico vlijte v 12 rahlo naoljenih in pomokanih silikonskih modelov ter pecite v segreti pečici pri 180 °C 12 minut oziroma dokler mafini ne narastejo in porjavijo.
3. Mafine pustite, da se ohladijo. Nato jih odstranite iz modelov, jih bogato okrasite s Paté namazom s tunino Rio Mare in postavite na pladenj.