Mediteranska pica s tunino in rdečo čebulo


SESTAVINE
za 4 osebe
400 g pripravljenega testa za pico
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
250 g paradižnikove mezge
1/2 rdeče čebule
200 g mocarele
kakovostno oljčno olje
origano
sol
400 g pripravljenega testa za pico
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
250 g paradižnikove mezge
1/2 rdeče čebule
200 g mocarele
kakovostno oljčno olje
origano
sol
Stampa Ricetta

1. Čebulo narežite na zelo tanke rezine, mocarelo pa na manjše kocke. Paradižnikovo mezgo začinite s ščepom soli in origana, dodajte ji odcejeno tunino in nežno premešajte.
2. Testo za pico razvaljajte na okroglem pekaču, ki ste ga predhodno namastili z oljčnim oljem. Na testo nadevajte paradižnikovo mezgo s tunino, nanjo pa še čebulne obročke in mocarelo.
3. Pico pecite približno 40 minut v pečici ogreti na 220⁰C.