Marmorna jajčka z namazon Rio Mare Paté s tunino in korenčkom in korenčkov čips
SESTAVINE
za 2-3 osebe
Sestavine za marmorna jajčka:
1 namaz Rio Mare Paté s tunino in korenčkom
5 jajc
300 ml vode
naravno zeleno barvilo za pirhe
1–2 čajni žlički črne kumine ali sezama
Sestavine za korenčkov čips:
3–4 večji korenčki
2/3 čajne žličke soli
2/3 čajne žličke česna v prahu
2 žlici oljčnega olja
1 pest parmezana
Sestavine za marmorna jajčka:
1 namaz Rio Mare Paté s tunino in korenčkom
5 jajc
300 ml vode
naravno zeleno barvilo za pirhe
1–2 čajni žlički črne kumine ali sezama
Sestavine za korenčkov čips:
3–4 večji korenčki
2/3 čajne žličke soli
2/3 čajne žličke česna v prahu
2 žlici oljčnega olja
1 pest parmezana
Stampa Ricetta
1. Jajčka skuhamo. Kuhana prelijemo s hladno vodo in ohladimo.
2. Takšna potolčemo in položimo v vrečko skupaj z vročo vodo, ki smo ji dodali barvilo. Pustimo stati eno uro.
3. Korenje narežemo na večje koščke. Dodamo sol, sladko papriko v prahu, česen v prahu in oljčno olje. Premešamo.
4. Koščke korenja položimo na malo parmezana na peki papirju. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 25–30 minut, da se lepo zapečejo.
5. Jajčka olupimo. Razpolovimo in nadevamo z namazom Rio Mare Paté s tunino in korenčkom. Okrasimo s črno kumino in postrežemo.