Makaroni s tunino, svežo skuto in mediteranskimi zelišči
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g testenin (tipa makaroni oz. maccheroni) ali druge vrste kratkih testenin
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200 g sveže skute
2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
pest peteršilja, timijana in drobnjaka
1/2 pomarančnega olupka
sol
sveže mleti poper
350 g testenin (tipa makaroni oz. maccheroni) ali druge vrste kratkih testenin
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200 g sveže skute
2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
pest peteršilja, timijana in drobnjaka
1/2 pomarančnega olupka
sol
sveže mleti poper
Stampa Ricetta
1. Večjo posodo napolnite z vodo. Počakajte, da zavre, posolite, dodajte testenine in kuhajte.
2. Drobno sesekljajte pomarančno lupino, pri tem bodite pozorni, da ste popolnoma odstranili beli del. Sesekljajte zelišča.
3. V skledi začinite skuto s kombinacijo olja, ščepca soli, popra, delom zelišč in dodamo nekaj vode v kateri so se kuhale testenine. Mešajte, dokler ne dobite gladke mešanice.
4. Odcedite testenine in jih dodajte v zmes. Odcedite tunino in mešanici dodajte še sesekljano pomarančno lupino in dobro premešajte. Ko servirate, potresite jed še s preostalim delom zelišč.Namig: Pomarančno lupino lahko zamenjate z limonino.