Makaroni s tunino, paradižnikom in mozzarello


SESTAVINE
za 4 osebe
350 g testenin (tipa makarončki oz. maccheroncini)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200g mocarele
30g naribanega parmezana
1 dcl sveže smetane
100g pretlačenega paradižnika
1 strok česna
ščepec origana
nekaj lističev bazilike
20g ekstra deviškega oljčnega olja
sol
350 g testenin (tipa makarončki oz. maccheroncini)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200g mocarele
30g naribanega parmezana
1 dcl sveže smetane
100g pretlačenega paradižnika
1 strok česna
ščepec origana
nekaj lističev bazilike
20g ekstra deviškega oljčnega olja
sol
Stampa Ricetta

1. V večji posodi zavrite vodo, jo solite, vanjo stresite testenine ter pustite, da se skuhajo.
2. Mocarelo narežite na majhne kocke, sesekljajte baziliko in česen. V neoprijemljivi ponvi na olju prepražite česen. Dodajte paradižnik in kuhajte nekaj minut. Solite, odcedite testenine skuhane al dente in dodajte nekaj žlic vode v kateri so se kuhale testenine.
3. Dodajte mocarelo, smetano, odcejeno tunino, parmezan in ščep origana. Takoj postrezite.
NAMIG: Zmešajte vse sestavine. Nato jih postavite v ognjevaren pekač in nekaj minut pecite na 220° C, dokler se ne oblikuje skorja.