Lazanja s tunino in skuto


SESTAVINE
za 4 osebe
200 g testenin za lazanjo
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
4 bučke
4 zreli paradižniki
1/2 čebule
300 g skute
50 g naribanega parmezana
1/2 litra tekočega bešamela
lističi bazilike
30 ml oljčnega olja
sol
200 g testenin za lazanjo
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
4 bučke
4 zreli paradižniki
1/2 čebule
300 g skute
50 g naribanega parmezana
1/2 litra tekočega bešamela
lističi bazilike
30 ml oljčnega olja
sol
Stampa Ricetta

1. Bučke in čebulo narežite na tanke rezine. Posolite jih in malo popražite na olju, nato jih skuhajte do mehkega.
2. Paradižnik narežite na rezine. Skuto zmešajte z bučkami, parmezan pa dodajte bešamelu.
3. V nepregoren pekač položite plast testenin, čeznjo polijte malo bešamela, nekaj žlic mešanice bučk in skute ter nekaj rezin paradižnika in malo odcejene tunine. Začinite z lističi bazilike, čez pa znova položite plast testenin.
4. Plasti nalagajte eno na drugo, vse dokler vam ne zmanjka sestavin. Lazanjo pecite približno 30 minut v pečici ogreti na 180°C.
Za popoln beljakovinski obrok k lazanji ponudite mešano solato in sadež.