Kumaričin tunin sushi
SESTAVINE
za 5-6 večjih sushi-jev
3 konzerve Rio Mare tunine “Filod’Olio”
1 podolgovata sveža kumara
2 žlici kremnega namaza
mali šopek svežega drobnjaka
Opcijsko za dodaten okus:
1 žlička sezamovih semen
ščepec česna v prahu
ščepec popra
Ideja za postrežbo:
sojina omaka
sladko-kisla pekoča omaka
3 konzerve Rio Mare tunine “Filod’Olio”
1 podolgovata sveža kumara
2 žlici kremnega namaza
mali šopek svežega drobnjaka
Opcijsko za dodaten okus:
1 žlička sezamovih semen
ščepec česna v prahu
ščepec popra
Ideja za postrežbo:
sojina omaka
sladko-kisla pekoča omaka
Stampa Ricetta
1. Kumaro operemo in jo z lupilcem naribamo na tanke trakove. Te razporedimo, posolimo in pustimo stati 5 minut. Nato jih s papirnato brisačko dobro osušimo.
2. Spodnji del premažemo s kremnim sirom. Potresemo malo česna v prahu in popramo po okusu. Dodamo tunino, drobno narezan drobnjak in sezam.
3. Tesno zvijemo in zrežemo na sushi rezine. Postrežemo ob sojini omaki ali sladko-kisli pekoči omaki.