Krompirjeva solata s tunino in balzamičnim kisom
SESTAVINE
za 4 osebe
3 krompirji
1 majhna zelena cvetača
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 liter zelenjavne jušne osnove
nekaj kapljic balzamičnega kisa
oljčno olje
3 krompirji
1 majhna zelena cvetača
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 liter zelenjavne jušne osnove
nekaj kapljic balzamičnega kisa
oljčno olje
Stampa Ricetta
1. Krompir olupite in narežite na krhlje. Cvetačne cvetove nalomite na manjše koščke. Zavrite zelenjavno jušno osnovo in vanjo stresite zelenjavo. Kuhajte približno 20 minut, nato odcedite zelenjavo in jo sperite pod mrzlo vodo.
2. Zelenjavo prelijte s kančkom oljčnega olja. Dodajte odcejeno tunino ter na jed kanite še nekaj kapljic balzamičnega kisa. Takoj postrezite.
MISE EN PLACE: Obrok okusa polne zelenjave.Zraven si lahko pripravimo testenine z lahko paradižnikovo omako, za konec pa še en sadež in kosilo je popolno."