Korenčkova krema, mandlji in tunina servirana v kozarčkih


SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
8 rezin polnozrnatega kruha z žitaricami
4 korenčki
1 por
30 mandljev
1 majhna ingverjeva korenina
šopek sveže mete
ščepec soli
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
sveže mleti črni poper
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
8 rezin polnozrnatega kruha z žitaricami
4 korenčki
1 por
30 mandljev
1 majhna ingverjeva korenina
šopek sveže mete
ščepec soli
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
sveže mleti črni poper
Stampa Ricetta

1. Kruh narežite na kocke in ga popecite; v ponvi popražite zdrobljene mandlje. V loncu zavrite rahlo soljeno vodo (da pospešite proces kuhanja) in nato pokuhajte korenje in grobo nasekljan por.
2. Ko je zelenjava skuhana jo s pomočjo mešalnika zmešajte skupaj z naribanim ingverjem, nekaj žlicami ekstra deviškega oljčnega olja in sveže mletim črnim poprom. Mešajte vse dokler zmes ne postane gladka in doseže kremasto teksturo.
3. Nato s pripravljeno korenčkovo kremo napolnite kozarčke, na vrh postavite opečene kocke kruha in mandlje, nekaj vejic sveže mete in odcejene koščke tunine.