Korenčkov pire s fileji tunine v oljčnem olju, karamelizirano čebulo in semeni
SESTAVINE
za 4 osebe
3 konzerve filejev tunine Rio Mare v oljčnem olju 130 g
400 g korenja
1 srednje velik krompir
1 srednje velika rdeča čebula
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
100 ml mleka
200 ml vode
2 lovorova lista
2 desertni žlički mešanih semen
sol in poper po okusu
3 konzerve filejev tunine Rio Mare v oljčnem olju 130 g
400 g korenja
1 srednje velik krompir
1 srednje velika rdeča čebula
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
100 ml mleka
200 ml vode
2 lovorova lista
2 desertni žlički mešanih semen
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Olupimo korenje in krompir. Narežemo na majhne koščke, damo v kozico skupaj z mlekom in vodo ter začinimo s soljo. Vse skupaj zavremo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo na srednjem ognju približno 15 minut. Odstranimo pokrovko, ojačamo ogenj in po potrebi reduciramo omako, če je videti preveč tekoča. Močno stepamo, da dobimo pire.
2. Olupimo čebulo, jo narežemo na majhne koščke in dušimo v ponvi skupaj z oljem, lovorovima listoma, sladkorjem, dvema žlicama vode ter ščepcem soli in popra. Kuhamo približno 5 minut, dokler se čebula ne zmehča.
3. Pire, čebulo in omako razporedimo na štiri krožnike. Obložimo s fileji tunine in okrasimo s semeni.