Kipnik iz lupinic koromača, s tunino in skuto


SESTAVINE
4 glave koromača
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 120 g
120 g skute
30 g naribanega parmezana
20 g ekstra deviškega oljčnega olja
30 g masla
30 g moke
3 dl mleka
drobtine
sol
poper
Stampa Ricetta

1.Odrežite zelena stebla koromača in jih drobno sesekljajte. Olupite zunanjo plast in shranite samo notranjo čebulico. Dele, ki ste jih odstranili, narežite na majhne kocke in skuhajte v slani vodi.
2. Kuhan koromač osušite in popražite v ponvi, ki ste jo predhodno pokapali z oljem. Začinite s ščepcem soli in popra, ter ga pražite vse dokler ne rahlo porjavi in se zmehča.
3. V posodi zmešajte tunino in skuto, da dobite kremasto omako, ki jo boste kasneje dodali h koromaču. V drugi posodi stopite maslo, dodajte moko in vse skupaj dobro premešajte. Začinite s ščepcem soli in poprom ter postopno dodajte mleko.
4. Zmes mešajte na srednjem ognju, da dobite kremasti bešamel. Takoj ko zmes zavre, jo odstranite z ognja.
5. Krožnik, primeren za v pečico, namažite z oljem, dodajte drobtine, polovico kuhanega koromača ter zmes tunine in skute. Zaključite z drugo plastjo koromača in prelijte z bešamelom ter naribanim parmezanom. Pecite v segreti pečici (220°C) dokler se skorja ne zlato obarva.