Kamutove testenine z ragujem iz tunine in graha
SESTAVINE
za 4 osebe
320 g polnozrnatih testenin (tipa tagliatelle)
300 ml paradižnikove omake
1 jedilna žlica trojnega paradižnikovega koncentrata
200 g svežega graha
1 rdeča čebula
3 80g konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1 šopek mete
ščepec soli
320 g polnozrnatih testenin (tipa tagliatelle)
300 ml paradižnikove omake
1 jedilna žlica trojnega paradižnikovega koncentrata
200 g svežega graha
1 rdeča čebula
3 80g konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1 šopek mete
ščepec soli
Stampa Ricetta
1. V rahlo namaščenem voku ali globji ponvi dušite na tanko narezano čebul. Po potrebi med dušenjem dodajte malo vode. Dodajte grah in pustite, da se omehča.
2. V vok ali ponev dodajte paradižnikovo omako, trojni paradižnikov koncentrat in ščepec soli. Mešanico pustite rahlo vreti, vmes omako parkrat pomešajte, vse dokler ni pripravljena: cilj je doseči okusno, razmeroma gosto omako.
3. Testenine skuhajte v rahlo soljeni vreli vodi. Ko je omaka skoraj nared dodajte koščke tunine.
4. Odcedite testenine, dodajte pripravljeno omako in vse skupaj dušite približno 1 minuto, da se okusi spojijo skupaj. Pred postrežbo okrasite še z nekaj lističi mete in jedilno žlico ekstra deviškega oljčnega olja.