Juha v kozarcu za darilo ali za na pot
SESTAVINE
za 2 osebi
2 konzervi Rio Mare tunine Filod’olio 65 g
2 mladi čebulici
1/2 rumene paprike
1/2 rdeče paprike
6 brstičnih ohrovtov
40 g tankih instant riževih rezancev
Sestavine za omako:
4 žlice sojine omake
3 žlice sladko kisle čili omake
1/3 čajne žličke paradižnikove mezge
2/3 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/4 čajne žličke suhega ali svežega ingverja
4 žlice vode
dovolj vroče vode ali juhe, da prekrije sestavine
2 konzervi Rio Mare tunine Filod’olio 65 g
2 mladi čebulici
1/2 rumene paprike
1/2 rdeče paprike
6 brstičnih ohrovtov
40 g tankih instant riževih rezancev
Sestavine za omako:
4 žlice sojine omake
3 žlice sladko kisle čili omake
1/3 čajne žličke paradižnikove mezge
2/3 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/4 čajne žličke suhega ali svežega ingverja
4 žlice vode
dovolj vroče vode ali juhe, da prekrije sestavine
Stampa Ricetta
1. Vse sestavine za omako fino zmešamo. Razdelimo na dva dela in dodamo na dno kozarca.
2. Čez razvrstimo vso narezano zelenjavo in nato tunino. Na vrh dodamo riževe rezance. Zapremo kozarček.
3. Če kozarček ovijemo s pentljico, je lahko tudi zelo lepo darilo.
4. Ko želimo juho pripraviti, jo zalijemo z vročo juho ali vodo. Počakamo 3 minute, pretresemo kozarec, po okusu dosolimo in pojemo.