Jesenska riževa bowla z zeljem in tunino
SESTAVINE
za 2 osebi
4 konzerve Rio Mare tunine Filod'Olio 65g
100 g dolgozrnatega riža
1 manjša glavica romanesco brokolija – ali klasičnega
2 korenja
1-2 žlici črnih sezamovih semen – ali klasičnih
Sestavine za zeljnato solato:
1/2 glavice rdečega zelja
4 žlice jabolčnega kisa
1/3 čajne žličke suhega česna
1/2 čajne žličke sladkorja
Sestavine za preliv:
2 žlici avokadove majoneze – ali klasične
2 žlici grškega jogurta
60 ml navadnega jogurta
1/3 čajne žličke suhega česna
1/3 čajne žličke soli
2 žlici jabolčnega kisa
čilijevi kosmiči – po okusu
4 konzerve Rio Mare tunine Filod'Olio 65g
100 g dolgozrnatega riža
1 manjša glavica romanesco brokolija – ali klasičnega
2 korenja
1-2 žlici črnih sezamovih semen – ali klasičnih
Sestavine za zeljnato solato:
1/2 glavice rdečega zelja
4 žlice jabolčnega kisa
1/3 čajne žličke suhega česna
1/2 čajne žličke sladkorja
Sestavine za preliv:
2 žlici avokadove majoneze – ali klasične
2 žlici grškega jogurta
60 ml navadnega jogurta
1/3 čajne žličke suhega česna
1/3 čajne žličke soli
2 žlici jabolčnega kisa
čilijevi kosmiči – po okusu
Stampa Ricetta
1. V soljenemu kropu kuhamo cvetove brokolija približno 7 minut. Nato jih umaknemo v mrzlo vodo. V isti vodi skuhamo riž. Kuhanega odcedimo.
2. Zelje naribamo in mu dodamo ščep soli, sladkor in kis ter malo česna v prahu. Premešamo.
3. Vse sestavine za polivko zmešamo. Korenje naribamo.
4. V skledo dodamo riž, korenje, brokoli, zelje in tunino. Potresemo s sezamom in zraven postrežemo polivko.