Insalatissime Rio Mare Toscana v hrustljavih košaricah iz parmezana


SESTAVINE
za 4 osebe
100 g naribanega parmezana
4 konzerve Insalatissime Rio Mare Toscana 160 g
dve vejici timijana
100 g naribanega parmezana
4 konzerve Insalatissime Rio Mare Toscana 160 g
dve vejici timijana
Stampa Ricetta

1. Dobro segrejemo ponev s prevleko proti sprijemanju ter s premerom približno 22 cm. Ko se segreje, na dno ponve enakomerno potresemo plast približno 25 g parmezana. Pustimo, da se sir stopi in dobi svetlo zlato-rjavo barvo. Z lopatico rahlo privzdignemo na robovih. Odstavimo s kuhalne plošče ter stopljen sir zlijemo na narobe obrnjeno posodico, tako da bo v procesu ohlajanja sir dobil obliko košarice.
2. To ponovimo štirikrat, ohlajene in hrustljave košarice pa razdelimo na krožnike, dobro premešano solato serviramo v košarice, okrasimo z vejicami timijana ter takoj postrežemo. Če košaric ne postrežemo takoj, jih s solato napolnimo šele, tik preden jih serviramo.