Hrustljavi takosi z rdečim zeljem, avokadovim namazom in skušo na žaru
SESTAVINE
za 3 osebe
6 takos posodic
1 x Rio Mare fileji skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju
1 pest naribanega rdečega zelja
1 pest naribanega svetlega zelja
4 žlice oljčnega olja
3-4 žlice vinskega kisa
1/3 čajne žličke soli
6-7 žlic koruze
1/2 avokada
3 čajne žličke grškega jogurta
ščepec črnega popra in 1/5 čajne žličke soli
1-2 pesti sveže špinače
6 takos posodic
1 x Rio Mare fileji skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju
1 pest naribanega rdečega zelja
1 pest naribanega svetlega zelja
4 žlice oljčnega olja
3-4 žlice vinskega kisa
1/3 čajne žličke soli
6-7 žlic koruze
1/2 avokada
3 čajne žličke grškega jogurta
ščepec črnega popra in 1/5 čajne žličke soli
1-2 pesti sveže špinače
Stampa Ricetta
1. Rdeče zelje, svetlo zelje, koruzo, oljčno olje, kis in sol temeljito premešamo. Avokado izdolbemo in ga zmiksamo skupaj z grškim jogurtom, soljo in črnim poprom.
2. Takose namažemo z avokadovim namazom in jih nadevamo s koščki skuše na žaru. Čez skušo dodamo okisano zeljnato solato in svežo mlado špinačo.
3. Takose postrežemo zraven preostale zeljnate solate.