Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino (velikonočna juha)
SESTAVINE
za 2 osebi
2x konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
3 krompirji
2 dcl mleka
2 stroka česna
3 dcl vode
2 žlici naribanega hrena
2 žlici kisle smetane
1/2 čajne žličke soli
2 poširani jajci
bel poper po okusu
1–2 žlici oljčnega olja
vejica svežega peteršilja
2x konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
3 krompirji
2 dcl mleka
2 stroka česna
3 dcl vode
2 žlici naribanega hrena
2 žlici kisle smetane
1/2 čajne žličke soli
2 poširani jajci
bel poper po okusu
1–2 žlici oljčnega olja
vejica svežega peteršilja
Stampa Ricetta
1. Krompir narežemo na manjše koščke in ga na žlici oljčnega olja popražimo. Česen naribamo, ga dodamo h krompirju in pazimo, da se ne obarva. Nato vse skupaj zalijemo z vodo, solimo, popramo in kuhamo 30 minut.
2. Juhi dodamo mleko, jo spasiramo in ji vmešamo kislo smetano in hren.
3. Juho vlijemo na krožnike ter na vrh dodamo poširani jajci, tunino v koščkih in sesekljan peteršilj.
4. Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino je okusna jed, ki vsebuje značilni velikonočni sestavini – jajca in hren. Namesto šunke pa za malce drugačno popestritev vsebuje Rio Mare tunino v oljčnem olju.
Dober tek!