Hladni paccheri, polnjeni s tunino, kaprami in paradižnikom
SESTAVINE
za 4 osebe
24 velikih testenin (tipa paccheri)
sol in črni poper
10 češnjevih paradižnikov
4 liste sveže bazilike
5 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g, odcejene
3 posušene paradižnike v olju, odcejene
2 jedilni žlici kaper v solnici, spranih in odcejenihvejice svežega kopra (po želji)
24 velikih testenin (tipa paccheri)
sol in črni poper
10 češnjevih paradižnikov
4 liste sveže bazilike
5 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g, odcejene
3 posušene paradižnike v olju, odcejene
2 jedilni žlici kaper v solnici, spranih in odcejenihvejice svežega kopra (po želji)
Stampa Ricetta
1. Testenine paccheri skuhajte al dente v osoljeni vreli vodi. Odcedite jih in sperite pod hladno vodo.
2. V skledi s paličnim mešalnikom zmiksajte češnjev paradižnik in baziliko. Pri tem dodajajte malo oljčnega olja. Omako precedite in postavite v hladilnik.
3. Tunino razdrobite na majhne koščke. Sesekljajte posušene paradižnike in kapre ter jih primešajte tunini.
4. Z mešanico napolnite pacchere, ki jih nato postavite pokončno na servirne krožnike, na vsakega po šest.
5. Prelijte jih s svežo paradižnikovo omako, po želji okrasite z vejico kopra in postrezite.