Grška krompirjeva solata s tunino
SESTAVINE
za 4 porcije
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
700 g srednje velikega krompirja
1 mlada čebula
30 g izkoščičenih črnih oliv
1 žlica dobro odcejenih kaper, vloženih v kisu
Manjši šopek peteršilja
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
700 g srednje velikega krompirja
1 mlada čebula
30 g izkoščičenih črnih oliv
1 žlica dobro odcejenih kaper, vloženih v kisu
Manjši šopek peteršilja
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Krompir dobro operite in ga približno 30 minut kuhajte v vreli vodi. Na drobno narežite mlado čebulo in jo stresite v večjo skledo. Zmešajte jo s kaprami, olivami, oljčnim oljem in sesekljanim peteršiljem. Dodajte nekaj žlic vode, v kateri se kuha krompir.
2. Krompir odcedite, olupite in narežite. Dodajte ga v posodo in nežno premešajte. Začinite s soljo in poprom.
3. Tunino odcedite in pretlačite ter jo dodajte krompirju.