Gratinirani cavatelli z brokolijem in tunino
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g svežih ali dehidriranih testenin (tipa cavatelli)
500 g grobo sesekljanih brokolijev
1 svež čili, dobro sesekljan
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200 g narezane bivolje mocarele
2 jedilni žlici naribanega svežega ovčjega sira pecorino
350 g svežih ali dehidriranih testenin (tipa cavatelli)
500 g grobo sesekljanih brokolijev
1 svež čili, dobro sesekljan
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
200 g narezane bivolje mocarele
2 jedilni žlici naribanega svežega ovčjega sira pecorino
Stampa Ricetta
1. Pečico segrejte na 200⁰C. Zavrite veliko posodo osoljene vode in vanjo vsujte testenine. Ko so na pol kuhane, dodajte še brokoli. Odcedite, ko so testenine kuhane al dente.
2. Vse skupaj preložite v veliko posodo, dodajte čili in 4 jedilne žlice oljčnega olja. Dodajte mocarelo, razdrobljeno tunino in vse dobro premešajte. Mešanico dajte v naoljen pekač in nanjo naribajte sir pecorino. Pecite približno 10 minut, da skorjica zlato porjavi. Takoj postrezite.