Gosta brokolijeva juha s popečenimi lisičkami in skušo
SESTAVINE
za 2-3 osebe
2 konzervi Rio Mare filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju 120g
oljčno olje
1 manjši por dolžine 5–6 cm
3 krompirji
3 stroki česna
1–1,5 litra vode
7–10 večjih brokolijevih cvetov
1–2 pesti lisičk
vejica peteršilja
2–3 žlice grškega jogurta
sol in poper po okusu
2 konzervi Rio Mare filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju 120g
oljčno olje
1 manjši por dolžine 5–6 cm
3 krompirji
3 stroki česna
1–1,5 litra vode
7–10 večjih brokolijevih cvetov
1–2 pesti lisičk
vejica peteršilja
2–3 žlice grškega jogurta
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V ponev dodamo žlico oljčnega olja ter dodamo krompir in narezan por. Ko se sestavine malo popečejo, dodamo 2 stroka česna. Vse skupaj pražimo, dokler česen ne zadiši in nato prilijemo 1–1,5 litra vode. Nato dodamo sol in poper po okusu ter zavremo in kuhamo 20 minut.
2. Po 20 minutah dodamo brokoli in kuhamo še 5–7 minut.
3. Lisičke razpolovimo. Na žlici oljčnega olja jih popečemo skupaj s preostalim česnom. Ko se zlato obarvajo, dodamo skušo, peteršilj in sol po okusu.
4. Juho dobro spasiramo. Nalijemo jo v krožnike, na vrh dodamo lisičke s skušo in okrasimo z grškim jogurtom.