Fileji tunine z limeto in ingverjem ter praženo zelenjavo in sezamom
SESTAVINE
za 4 osebe
2 kozarca filejev tunine Rio Mare z limeto in ingverjem 130 g
4 manjši korenčki
1 rumena paprika
200 g stročjega fižola
2 vijolični mladi čebuli
40 g neolupljenih mandljev
2 čajni žlički sezamovih semen
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol po okusu
2 kozarca filejev tunine Rio Mare z limeto in ingverjem 130 g
4 manjši korenčki
1 rumena paprika
200 g stročjega fižola
2 vijolični mladi čebuli
40 g neolupljenih mandljev
2 čajni žlički sezamovih semen
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol po okusu
Stampa Ricetta
1. Olupimo korenje, odstranimo pecelj in semena iz paprike ter operemo stročji fižol in mlado čebulo. Vso zelenjavo, razen stročjega fižola, drobno narežemo po dolžini, da dobimo dolge trakove. Stročji fižol po dolžini prerežemo na polovice.
2. Vso zelenjavo damo v ponev z oljem, začinimo s soljo, dodamo malo vode in kuhamo ter zelenjavo večkrat premešamo, da se zmehča in rahlo porjavi.
3. Medtem ko se zelenjava kuha, z nožem grobo nasekljamo mandlje in jih v manjši ponvi s prevleko proti sprijemanju popražimo skupaj s sezamom.