Fileji skuše s hrustljavim krompirjem


SESTAVINE
za 4 porcije
4 konzerve Rio Mare filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju 120 g
600 g neolupljenega mladega krompirja
1 šalotka
1 lovorov list
Nekaj vejic timijana in rožmarina
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu
4 konzerve Rio Mare filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju 120 g
600 g neolupljenega mladega krompirja
1 šalotka
1 lovorov list
Nekaj vejic timijana in rožmarina
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu
Stampa Ricetta

1. Dobro operite neolupljen krompir, narežite ga na večje kolobarje, namočite v hladni vodi in osušite. Na drobno nasekljajte šalotko, timijan in rožmarin, pri čemer shranite nekaj vejic.
2. Krompir, nasekljana zelišča, šalotko in lovorov list stresite v naoljeno ponev s prevleko proti prijemanju. Pražite na visoki temperaturi, dokler krompir ne porjavi, pri čemer ga pogosto obračajte.
3. Krompir začinite s soljo in poprom ter okrasite z vejicami timijana in rožmarina.
4. Vroč hrustljav krompir postrezite z dobro odcejenimi fileji skuše na žaru. Za še več okusa postrezite s krhlji limone.