Cvetačna pica s tunino, rdečo čebulo in rukolo
SESTAVINE
Sestavine za cvetačno testo:
1 velika cvetača
1/2 čajne žličke soli
3 pesti topljive mocarele
2 veliki jajci
Ostale sestavine:
2 kozarčka Rio Mare filejev tunine v oljčnem olju 130 g
1 rdeča čebula
2 žlici jabolčnega kisa
1/4 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladkorja
30–40 g svežega sira
1–2 pesti sveže rukole
Stampa Ricetta
1. Čebulo razpolovimo, ponovno razpolovimo obe polovici in zrežemo na tanke rezine. Postavimo jo v posodo ter dodamo kis, sol in sladkor. Premešamo in pustimo stati.
2. Cvetačo operemo in osušimo. V mešalniku jo zmiksamo do drobnega. Pretresemo na papir za peko in 20 minut pečemo v pečici, ogreti na 180 °C. Ohladimo, stresemo v kuhinjsko krpo in temeljito ožamemo. Ta korak je izjemno pomemben.
3. Jajci stepemo z vilicami. Ožeto cvetačo zmešamo s stepenima jajcema, dvemi pestmi mocarele in soljo. Testo razporedimo po pekaču, obloženim s papirjem za peko. Nato po vrhu potresemo preostalo mocarelo in dodamo pripravljeno čebulo. Pečemo na 220 °C na zgornji tretjini približno 20 minut, da se lepo zapeče.
4. Malo ohladimo, nato pa dodamo rukolo, sveži sir in tunino.