Črni riž in tunina postrežena z omako iz bučk na žaru in bazilike
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v ekstra deviškem oljčnem olju 160g
3 mehke bučke
320g črnega riža (tipa Venere)
3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
20g pinjol
1 velik šopek bazilike
Sol
2 konzervi Rio Mare tunine v ekstra deviškem oljčnem olju 160g
3 mehke bučke
320g črnega riža (tipa Venere)
3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
20g pinjol
1 velik šopek bazilike
Sol
Stampa Ricetta
1. Skuhajte črni riž kot sledi: pustite ga vreti 20 minut, odstranite z ognja, posodo pokrijte in pustite stati 20-30 minut, da s pomočjo pare v posodi dokončate proces kuhanja.
3. Med tem časom operite bučke, odstranite oba konca in jih na tanko narežite po njihovi dolžini. Lahko si pomagate z lupilcem za krompir. Segrejte žar ponev in rahlo popecite trakove bučk (na obeh straneh). V isti ponvi rahlo popecite tudi pinjole. Sesekljajte baziliko in jo zmešajte z oljem ter ščepcem soli.
4. Odcedite riž in ga ohladite pod mrzlo tekočo vodo. Riž aranžirajte na krožnik, na vrh postavite tunino, dodajte bučke na žaru začinjene z malo omake iz bazilike in pinjole ter še enkrat začinite s preostankom omake iz bazilike.