Cmoki s tunino


SESTAVINE
Za testo:
125 g moke tipa 00
75 ml vode
Za nadev:
2 konzervi Rio Mare tunine v naravnem soku, 80 g
½ majhne glave zelja
1 majhen por
košček svežega ingverja
2 žlici sojine omake
50 g oljčnega olja
sol po okusu
Stampa Ricetta

1. Moko in vodo zmešamo, da dobimo gladko testo. Če je testo preveč lepljivo, dodamo malo moke. Testo zavijemo v aluminijasto folijo in pustimo počivati približno 20 minut.
2. Medtem ko testo počiva, očistimo in narežemo zelje in por v sekljalniku za zelenjavo. Dodamo tunino, sojino omako, 40 g olja, olupljen in nariban ingver ter vse sestavine zmešamo. Testo tanko razvaljamo in ga narežemo na 8 cm široke kroge.
3. Z žlico dodamo nekaj nadeva na vsak krog. Prepognemo testo čez nadev, da ustvarimo obliko polkroga in s pritiskom dobro zatesnimo robove.
4. S preostalim oljem namažemo ponev. Dodamo eno plast cmokov in pražimo, dokler spodnji del ne porjavi. Dodamo malo vode in ščepec soli, pokrijemo s pokrovko in v pari na majhnem ognju kuhamo cmoke, dokler sokovi v ponovi ne izparijo in je spodnji del cmokov hrustljav ter zlato rjav. Dodamo malo sojine omake in postrežemo.