Cmočki s tunino in bučno omako
SESTAVINE
300 g mehkega belega kruha
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 čebula
80 g moke
3 jajca
40 g naribanega sira
200 ml mleka
250 g buče
300 ml zelenjavne jušne osnove
Manjši šopek peteršilja
Nekaj listov drobnjaka
40 g masla
Sol po okusu
Stampa Ricetta
1. Sesekljajte in v ponvi na nizkem ognju popražite čebulo na maslu, dokler ne postekleni, vendar ne sme porjaveti. Polovico čebule stresite v večjo skledo.
2. V ponev s preostalo čebulo dodajte na kocke narezano bučo in zelenjavno jušno osnovo ter kuhajte približno 25 minut.
3. Kruh narežite na kocke in ga dodajte v skledo s popraženo čebulo. Dodajte stepeno jajce, mleko, moko, sesekljan peteršilj in ščepec soli ter dobro premešajte z rokami, da dobite dokaj enotno zmes. Po potrebi si navlažite dlani, da preprečite sprijemanje zmesi.
4. V večjem loncu zavrite osoljeno vodo.
5. Zmes pustite nekaj minut počivati. Medtem z vilicami pretlačite dobro odcejeno tunino in jo zmešajte z naribanim sirom.
6. Zmes s kruhom z rokami oblikujte v cmočke v velikosti manjših orehov. V sredini vsake kroglice naredite jamico, vanjo z žlico vstavite tunino mešanico in kroglice oblikujte tako, da polnilo ne pade ven.
7. Polnjene cmočke kuhajte v vreli vodi približno 10 minut. Bučno omako temeljito spasirajte in jo z žlico porazdelite na štiri krožnike. Na vsak krožnik položite enako število cmočkov. Okrasite z nasekljanim drobnjakom in potresite z malo naribanega sira.