Čičerikine testenine z grahom in tunino na cvetačnem pireju
SESTAVINE
za 2-3 osebe
3 konzerve tunine Rio Mare Leggero 60 g
1 žlica kisle smetane
1 manjša cvetača
1 čajna žlička masla ghee
1–2 žlici parmezana
150 g čičerikinih testenin
1–2 pesti zamrznjenega graha
sol in poper po okusu
3 konzerve tunine Rio Mare Leggero 60 g
1 žlica kisle smetane
1 manjša cvetača
1 čajna žlička masla ghee
1–2 žlici parmezana
150 g čičerikinih testenin
1–2 pesti zamrznjenega graha
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
1. Cvetačo 8–9 minut kuhamo v soljenem kropu, ki smo mu dodali mleko.
2. V drugem soljenem kropu skuhamo čičerikine testenine. Kuhamo jih le 2–3 minute, da so še vedno čvrsti. Zadnjo minuto dodamo zamrznjen grah.
3. Testenine odcedimo, jih postavimo v skledo ter vmešamo še tunino.
4. Cvetačo odcedimo ter jo skupaj z maslom in parmezanom zmiksamo v pire. Po okusu solimo in popramo ter serviramo na dno krožnikov.
5. Cvetačni pire serviramo na dno krožnikov in čez dodamo testenine.