Cezarjeva solata s tunino

SESTAVINE

za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
250g kruha - žemlje ciabatta
morska sol
črni poper
origano
1/4 stroka česna
4 fileje inčunov v olju
75g parmezana
1 žlica grškega jogurta
polovica limone
ekstra deviško oljčno olje
1 glava zelene solate
1 glava solate gentile

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Ciabatto prerežemo in narežemo na majhne kocke, začinimo z oljem, soljo, origanom in položimo v pečico na 180°C za 15 minut.

    2. V mešalniku zmešamo česen, inčune in parmezan, nato dodamo še jogurt, limonin sok in dobro premešamo z obilico ekstra deviškega oljčnega olja. Tunino razdelimo na koščke in jih damo na stran.

    3. Operemo in osušimo zelenjavo, z rokami jonatrgamo na majhne koščke in premešamo s pripravljenim prelivom.

    Mise en place:

    Na krožnike damo solato, čez potresemo hrustljave kruhove kocke, na koncu pa postavimo še koščke tunine. Okrasimo in začinimo z nekaj kapljicami omake.

Najbolj priljubljeni recepti