Caserecce s tunino, rdečo čebulo in rožmarinom


SESTAVINE
za 4 osebe
350 g peresnikov ali druge vrste testenin
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
2 rdeči čebuli
2 majhni rožmarinovi vejici
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
1 dcl belega vina
sol
sveže mleti poper
350 g peresnikov ali druge vrste testenin
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
2 rdeči čebuli
2 majhni rožmarinovi vejici
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
1 dcl belega vina
sol
sveže mleti poper
Stampa Ricetta

1. Večjo posodo napolnite z vodo. Počakajte, da zavre, posolite, dodajte testenine in kuhajte.
2. Narežite čebulo na tanke rezine in v ponvi popražite z malo olja. Dodajte vino in kuhajte dokler ne izpari. Dodajte zmlet rožmarin in ščepec soli. Kuhamo na nizki temperaturi, dokler se čebula ne zmehča.
3. Odstavite s toplote in dodajte odcejeno tunino.
4. Odcedite testenine in jih dodajte mešanici ter vse skupaj potresite s sveže mletim poprom in uživajte v jedi."