Carpaccio iz rdeče pese s tunino, jogurtom in praženimi oreščki


SESTAVINE
za 4 osebe
2 srednje veliki rdeči pesi, pečeni v pečici
3 konzerve tunine Rio Mare z limono in poprom 80 g
150 g grškega jogurta
50 ml mleka
40 g oluščenih in olupljenih lešnikov
20 g ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj vejic drobnjaka
sol po okusu
2 srednje veliki rdeči pesi, pečeni v pečici
3 konzerve tunine Rio Mare z limono in poprom 80 g
150 g grškega jogurta
50 ml mleka
40 g oluščenih in olupljenih lešnikov
20 g ekstra deviškega oljčnega olja
nekaj vejic drobnjaka
sol po okusu
Stampa Ricetta

1. Peso olupimo in narežemo na tanke rezine. Grobo nasekljamo lešnike in jih v manjši ponvi pražimo na kančku oljčnega olja, dokler niso izrazite zlato-rjave barve. Jogurt začinimo s ščepcem soli in dodamo mleko, da jogurt postane kremast.
2. Rezine rdeče pese razporedimo na štiri krožnike in z žlico čez njih prelijemo jogurtovo omako. Nato dodamo koščke tunine skupaj z nekaj omake. Po vrhu potresemo pražene lešnike in krožnike okrasimo še s sesekljanim drobnjakom.